Luka Mirjan Simšič

Umetnik po duši in srcu.

Rojen leta 1977 v manjši podeželjski vasici na slovenskem Krasu.

Že od samega začetka je Luka kazal svoje ročne spretnosti in posluh za umetnost.

Spretne roke in kreativnost pri delu sta ga vodila do uspešnih in prepoznavnih vlog v družbi – vodilni masker v drami v Ljubljani, nato je nadaljeval s svojo samostojno kariero kot svobodni umetnik, make up artisti in ustavarjalec kreativnih vsebin.

Kar hitro so ga pota popeljala v druge smeri, tako je v svojem tretjem kariernem obdobju pokazal veliko navdušenje nad hrano in sladicami. Najbolj ga veselijo sladice. Od tistih najbolj enostavnih, razen palačink, do tistih najbolj zapletenih.

Prepoznan je talent in čut za dobro, kvalitetno in posebno. Vedno unikatno. Zato je Luka odšel na šolanje v Francijo k chefu Cedric Grolet in kasneje v Belgijo k Dinari Kasko.

Največ pa je pri delu ustavaril sam. Vsa šolanja so bila zanj le osnova za trde temelje. Vse kar je razvil in naredil se je naučil sam. Vse kreacije so ročno delo in izvir njegove domišljije. Njegove sladice so znane po izjemnih okusih in prvovrstnih surovinah. Le najboljše za sladice Luka’s patisserie.

Vedno ustvarja v prvi vrsti zase in nato za vse nas – ljubitelje dobrega in čokoladnega. Takšen je chef Luka Mirjan Simšič.